''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

12 Apr 2011

Muzej u Erdeviku


Vrdnik, fotografija by V Mclarnon 2009

Erdevik je visenacionalna sredina i poznat je po seobama naroda i bogatoj istoriji kretanja stanovnistva. Nedavno sam razmisljala da bi bilo dobro otvoriti neku vrstu muzeja i sakupiti stare fotografije mestana i predemete koji su nekad koristeni u domacinstvima ili na njivama nesto slicno muzeju koji se nalazi u Vrdniku koji sam posetila prije par godina. Zapisati price starih i napraviti video zapise... steta da jedan bogat dio istorije ovog sela propadne i ostane neregistrovan...1 comment:

  1. Svako selo bi trebalo da ima sacuvanu i sakupljenu istoriju. Super ideja. Sakupite te fotografije, vidim da ste likovnjak, napravite nesto i sacuvajte od zaborava ljudske uspomene i deo istorije. Siguran sam da mesna zajednica ima slobodnog prostora na pretek. pronadjite napustenu kucu i napravite muzej.Trazite sponzora, i ja cu da pomognem...Ja posle citanja vaseg bloga imam nameru da dodem u Erdevik. Eto mene u junu da se nagledam te lepote.Dragan iz prohladnog Rima (iz Svetozareva danasnje Jagodine)

    ReplyDelete