''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

14 Mar 2012

Osnovna Skola ''Sava Sumanovic'' Erdevik ..... Rad sa decom

Vec dve sedmice odlazim u Osnovnu skolu Sava Sumanovic koja me je pozvala da vodim cas likovnog obrazovanja zajedno sa njihovim predavacem. Zadnja tema je bila Ekoloska zastita zivotne sredine u kojoj su deca zaista uzivala i koja su donela dosta dobrih ideja kako da zastite zivotnu okolinu i obecali su da ce da posade drvo i da ce da zive u saglasnosti sa prirodom. 

Svi us korisitli risakling materijal koji se obicno baci, i napraivili su neverovatna umetnicka dela ... Kakav talenat!!!!

Osnovna Skola Sava Sumanovic u Erdeviku je jako lepa skola, i svi predavaci su spremni da pomognu deci i da ih edukuju sto najbolje mogu i umeju. 

Deciji radovi sa temom Drvo iz oblasti Zastita ekoloske sredine. Slikarska tehnika KOLAZ. 




Mesto: Erdevik
Opština : Šid
Adresa: Svetog Save 4
             22 230 Erdevik     
Telefon: 022/ 755 - 006

Prvu zidanu školu, koja je bila pod nadzorom pravoslavne crkve, Erdevik je dobio 1814. godine. Prema dostupnoj dokumentaciji, 1892. godine u školi  je radilo 6 učitelja na tri jezika: srpskom, nemačkom i slovačkom, a 1903. je uvedeno i odeljenje na mađarskom nastavnom jeziku. Ujedinjenje tri pučke škole na srpskom, nemačkom i slovačkom jeziku u jednu Opštu narodnu školu, izvršio je upravitelj Lazar Cvejić 1920. godine. Danas je škola u Erdeviku , škola koja u svom sastavu ima i dve područne, četvororazredne škole u Binguli i Ljubi. Pohađa je 340 učenika raspoređenih u 21 odeljenje. Nastava se odvija na srpskom i slovačkom jeziku. U školi se izučavaju i dva strana jezika: engleski i ruski.            Škola je imala najveći broj učenika 1970. godine, 1100 učenika raspoređenih u 34 odeljenja, dok danas ima 592 učenika u 28 odeljenja.




No comments:

Post a Comment