''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

17 Jul 2016

Ceda Punos RIP

Painting by Emma Elliott Walker
Deda Ceda Punos koji se druzio sa svim mojim posetiocima, prijateljima, umetnicima, I koji nam je gotovo svakodnevno ispricao poneku pricu iz svog zivota je pre par dana preminuo.

Zeleo je da zivi 100 godina jer je obecao mestanima Erdevika da ce okrenuti vola na raznju. Cesto se salio da mestani , komsije I njegovi prijatelji se moe bogu da on pozivi do stote godine ne sto ga vole nego da bi se sladili na ''volu sa raznja''.

Kad sam se tek doselila primetila sam da cesto pozdravlja prolaznike i mlade i stare I bolesne i zdrave ,,KOLEGA'' . Upitala sam ga kako su mu svi kolege a on mi je odgoovrio da ''niko ne radi niti je zaposlen..'''
Dolazio je cesto i uvek je govorio da za njegovo postenje i milicija zna.


Bio je voljen od umetnika I fotografisan nebrojeno puta.Mariko Hori umetnica iz Japana ga je slikala cesot svaki put kad je doalzila u Erdevik, a jedamput je deda pitao kada ce ona njemu da plati to njeno slikanje jer Japanci su mogli da vide najlepseg dedu na svetu.
Pocivaj u miru deda , mnogo nam nedostajes
















No comments:

Post a Comment