''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

27 Jul 2011

...tu i tamo....


Sonic ...kako je spasiti  od malih napasnika ...

Prije par dana temeperatura je dostizala visunu 42 u hladu a jutros kada sam proverila temepratura je 15 stepeni. Neverovatnan pad temperature za ovo kratko vreme. Iako kisa je bila dugo ocekivana jer se basta i povrce pocelo susiti ali ova razlika u temeperaturi je sok za bilo ciji organizam.

Komarci su nam dosadili iako samo njih par se nekako uvuce u sobu ali su izujedali i Daniela i mene a Danijel izgleda kao da ima male boginje jer je to rascesao. Ovo zahladjenje nadam se da ce da otera komarce .... i muve kojih ima toliko da sam se sokirala jer to su rojevi i cak ni one trake ne pomazu jer se nakupe na njih na stotine za kratko vreme.

Sonikovi mali kucici i dalje doje i muce je iako vise nema ni mleka ali je uhvate bar par puta dnevno dok im ne pobegne.Kucici lepo napreduju i svaki ima svoj karakter. Nikako da se odlucimo kojeg da poklonimo jer sve ih volimo. Prioritet nam je kucica koju moramo sto pre da napravimo za male kucice....

Zid do komsije je dobio novi izgled i sada kada se udje u bastu izgleda kao novo dvoriste. Sretna sam da je taj zid omalterisan iako sam se naucila da zivim sa tim zidom koji mi je najvise smetao od svega vezano za ovu kucu.

Erdevik je pun dece koja su dosla na odmor u posete tekama i bakama i dekama . .tako da se deca igraju po citav dan i do 11 sati navece igraju zmurke, dodju prljavi i umazani i blatom i travom, istusiraju se i spavaju do 9 ujutru sto je pre bilo nezamislivo jer su inace ranoranioci i obicno su u 6 ili 7 na nogama puni energije.

Citava ulica bruji od decije vriske i radosti, voze se bicikli i druze se i mali i veliki, i tako ih je lepo videti da se igraju bamingtona, tenisa, fudbala i zmurke. Juce je dvoriste bilo puno dece i tako mi je drago da se lepo druze i igraju. Fond reci moje dece se naglo povecao sa svim vrstama psovki koje su neverovatne , iako mi je to ponekad smesno ali vise mi smeta jer masu i nerazumeju nego su onako pokupili sa ulice i kada im prevedem oni se zamisle jer nemogu da veruju znacenje tih psovki. Ali i to nadam se da ce proci ...
Juce je Alex i Daniel pokupio svu ciglu ispred kuce sa kolicima i naravno organizovao je drugare koji us mu pomogli a najvise Sava i Nikola Matijevic. Lepo sam se nasmejala kada sam cula Alexa da peva Bajaginu pesmu ... Kad dozivim tako nesto onda znam da je vredelo doci i zrtvovati neke stvari u Londonu.

Sasa i Vesna i Tonka i ujak su nas posetili u nedjelju i pravili smo kotlic na moj nacin uz pomoc Joska Slamceka koji je pomogao da se vatra nalozi.

U cetvrtak nam doalazi moja sestra i Milica i jedva cekamo da ih vidimo. Deca se raduju Milici a takodje novim patikama i sitnicama koje im tata salje a i poklonima koje im moja sestra donosi.


No comments:

Post a Comment