''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

3 Sep 2015

E Gimnazija Novi Sad

http://www.e-gimnazija.org/


Adresa: Radnička 20, Novi Sad
Telefon: 021/477-822-0Vec odavno zelim da napisem nesto o skoli za koju cak i moja misao pravi me sretnom. Moje iskustvo skole i kao roditelja deteta koji pohadja tu skolu i kao bivseg prosvetnog radnika sa iskustvima iz Engleske, su zaista vise od reci predobra.
U Srbiji ljudi gledaju na privatno skolstvo sa malo skepticizma, mozda sa pravom na neke skole ali ova skola je izuzetno visokog standarda i u obrazovanju, u inovaicjama, u IT, koje su kljucne sposobnosti u danasnje vreme. 
Zaposleni u ovoj predivnoj skoli su takvog kalibra i ophodjenja koje bi i najbolja i najstarija privatna skola bilo gde u svetu pozelela da ima.


Kada se pogledaju opremljenost škole, originalnost, kreativnost i postignuti rezultati novosadska E-gimnazija, ubraja se među tri najbolje privatne srednje škole u celoj zemlji.
Procene stručnjaka i poznavaoca obrazovnog sistema kažu da je ovo škola koja je značajno iznad proseka opremljenosti drugih škola u Srbiji i regionu, i koja mnogo ulaže u digitalne projekte i rad sa svojim učenicima. Odlikuje je  primena informacionih tehnologija u nastavi i komunikaciji profesora i učenika. 
E-gimnazija je gimnazija opšteg smera, osnovana je 2008. godine i do sada je izvela tri generacije maturanata. Nakon ove srednje škole, najviše učenika je upisalo tehničke fakultete koje uspešno studiraju, ali ima i studenata na ekonomiji, pravu, poljoprivredi, turizmu, fiskulturi i medicini. Učenici generacije iz ove škole su po pravilu i studenti generacije.

Ovu novosadsku školu pohađa 300 učenika u redovnoj nastavi, a svaki učenik ima svoj laptop koji nosi kući. Učenici ulaze u objekat sa otiskom prsta, kabineti su pokriveni audio i video IP nadzorom, profesori koriste Logitech Air miševe u radu dok šetaju učionicom, web-sms sistem dozvoljava redovno obaveštavanje roditelja i učenika oko dešavanja u školi putem mobilnih telefona. Školski Cloud sistem omogućava preuzimanje svih lekcija iz škole za bolesne učenike ili sportiste koji mnogo izostaju, a koji gradivo onda mogu da obrade od svoje kuće. Svaki učenik ima svoju E-mail adresu i lako komunicira sa profesorima. U slučaju bolesti prave se konsultacije putem Skype-a iz škole sa učenicima.
Uslovi za upis su: završena osnovna škola, odnosno položena mala matura; svedočanstva od V do VIII razreda; ne primaju se učenici sa ocenama 1 ili 2 iz vladanja; učenici sa Vukovom diplomom imaju popust na cenu školarine; cena školarine iznosi 1.200 evra za celu školsku godinu. Sve informacije oko upisa mogu se naći na sajtu E-gimanzije: www.e-gimnazija.org

Odziv učenika je takav da E-gimnazija nema više mesta za prepis učenika iz drugih srednjih škola, a redovan upis vrši se za tri odeljenja I razreda. Škola je napravila i svoj drugi objekat, odnosno osnovala vrhunsku sportsku akademiju namenjenu učenicima koji se aktivno bave sportom.
E-gimnazija je škola koja ima najbolji odnos cene i kvaliteta u pogledu troškova, ponude i kompletne usluge školovanja, a školarinu je moguće plaćati i na rate.

U okviru E-gimnazije učenicima su dostupni fakultativni predmeti iz oblasti informacionih tehnologija: programiranje, grafički dizajn, internet, baze podataka, android, AutoCad, video-montaža itd. Za te predmete učenici na kraju školovanja, nezavisno od diplome, dobijaju stručni sertifikat o osposobljenosti za te oblasti. Ti predmeti nisu obavezni. Slogani ove škole su zato: “Obrazovanje je snaga – snalažljivost je iluzija” i “Tvoj potencijal – naše angažovanje”.

Pročitaj više http://srednjeskole.edukacija.rs/privatne-srednje-skole/novi-sad/e-gimnazija


http://www.mojnovisad.com/vesti/e-gimnazija-skola-kakvu-ste-mozda-videli-samo-u-filmovima-id2099.html

No comments:

Post a Comment