''To become happier is a fun process. It’s not like a grueling struggle. All you’re trying to do is find those things that make you happy to do them...The important thing is to recognize that your time has always been and will always be yours...''

1 Dec 2011

"Sta je to EU i kome je potrebna?"


Ovde u Srbiji samo cujem price o EU, u ulazku u Evropu. Niko ne razmislja da ulazakom u EU narod ce naslediti dugove ostalih zaduzenih Evropskih zemalja i da ce i Srbija se  morati dozivotno zaduzivati.
Narod ce to platiti kao i uvek, svojom vlastitom slobodom, svojim vlastitim mesom i krvlju.
EU je brak iz interesa a Srbvija ce biti ostecena strana. U Srbiji vlada opsta neinformisanost sta se ustvari desava unutar Unije i na koji nacin su stvari regulisane. Narod samo misli da ce neke pare da dodju pa ce da padnu sa nebesa EU i pravo u njihove ruke. Blagostanje ce da nastane  i narod ce se resiti neimastine. Koja zabluda ....

Zapadna civilizaicja je okrutna jer ako pokori jednu zemlju a ne izgubi ni jednu zrtvu to je uspeh i surova realnost.

Prodavaci magle zvani Srpski politicari osvajaju narod praznim obecanjima i bacaju im prasinu u oci.

Svaka civilizacija je u istoriji imala robovlasnički sistem tako i ova Evropska ... slicna kao u proslosti u osvajanju novog sveta....Unutar samog zapada i Europe postoje različiti faktori koji se sukobljavaju, previse zemalja je ukljuceno i zemlje gube identitet, polako se pokoravaju zakonima koji nemaju nikave veze sa pojedinim zemljama sa zakonima koji nisu jednoobrazni niti u praksi su izvodljivi .

Nesretna Srbija u ocima zapada je  ''neopisivo pokvarena i nazadna, genocidna, zaostala, seljacka, pravoslavna, puna bezakonja, ima najgore administracije na svetu, puna mita, korupcije, nelegalnih dilova, puna ratnih zlocinaca,naroda koji nevoli da radi, primitivaca, nerazvijena, ... itd sa nekim stvarima se mogu sloziti a sa vecinom ne, ali surova realnost je da Srbija nema nikakav kredebilitet u svetu.

U Srbiji diplomirani studneti cekaju po dve godine na diplomu da im se izda jer sluzbenicima je tesko da stave pecet na tu diplomu.. pitam je li to zato sto je Srbija toliko siromasni pa nemoze zaposliti dovoljno administraicje da to zavrsi u jednom danu ili je ignoranta  prema obrazovanim ljudima koji bezuspesno hodaju od vrata do vrata trazeci svoje diplome.. koje svakim danom postaju bezvrednije... ili namerno dovode diplomirane gradjane u situaciju ocaja da kad doibju te diplome  prvo idu da kupe kartu u jednom pravcu sto dalje od Srbije.

Nigde u svetu ne postoji takav nacin omalovazavanja  ljudi gde moraju da cekaju na diplomu po dve godine  a dodajuci dugo studiranje koje je u proseku u Srbiji 7 godina, znaci neki su studirali i po 14 a onda jos dve godine cekanja i pola zivota i najproduktivnijeg zivotnog rada je otisao .... takvi nikome netrebaju a ni Srbiji.

Ali postoji nada da Srbija udje u EU i to ce resiti problem mnogih jer ce ti isti studneti dotle valjda dobiti te diplome i onda ce se zaposliti u neverovatno velikim udruzenjima i projektima iz EU.
A pretpostavljam da ce to vreme da bude puno leseva od neuspelih projekata, zagadjenja okoline, i trazenja nezakonitih promena i porobljavanja moralnih normi i principa ako ih uopste ovde ima.

Stvari jos iz austrougarske nisu resene, a da ne govorimo o stvarima koje su se posle toga desile .... nista se nije uspelo resiti .. jer se stalno ratovalo... novi ratovi su se vodili i gubili .. novi politaci su dolazili bez ideje , bez znanja ali sa velim ocima punim pohlepe da se nakupe sto vise dok su na vlasti. Obican poljoprivrednik na selu nikoga ne zanima a situacija na selu je očajna. A jos ce da im posalju hiljade zahteva za promene ... i Srpski politaci ce  da ih menjaju ,da bi sto duze prolongirali ulazak u EU. Ustvari njima i nije stalo da udju u Evropsku Uniju to je ISTINA jer prolongiranjem niko ih ne kontrolise i oni polako grabe sto vise mogu, zahtevajuci od obicnog naroda da prihvati stvari sa kojima se ne slaze i stvari koje nemaju nikakve veze sa egzistencijom vecine obicnog naroda.

Srpski političari i političarke tješe narod sa reklamnim spotovima o parama koje ce Srbija dobiti iz EU fondova, međutim, ne govore o obavezama prema Uniji.
Novine koje retko citam su pune crne hronike i zastrasujucih, absurnih, crnog humora naslova.. Evo samo jedna mali deo, samo jedan dan.... A onda pre par  dana  otkrih novu stranku u Srbiji zvanu Dver i pored ostalih  stranaka koje nemogu niti da razumem niti da shvatim njihov manifesto.. jer sve je obmana, laz, zastrasivanje ...  A onda se pojavi stranka koja propagira znacaj porodice i koja je na neki nacin protiv ulazka u EU i ja pomislih mozda je to sto treba Srbiji ... ali kakvo razocarenje ... posle samo malog istrazivanja shvatim da je to stranka koja je vec negde izdizajnirana na zapadu gde je uz odlicno istrazivanje psihe prosecnog gradjanina Srbije upotrebljeno da napravi veliki nered i netrepeljivost medju narodom i da ga jos vise podeli  . Zavadi pa vladaj... to je to ... Narod ce se podeliti jer su upetljali religiju u tu stranku i narod je tek odnedavno pronasao nesto sto mu je bilo uskraceno 50 godina , pravoslavlje i crkva i sada ce da manipulisu taj isti narod  sa ovom partijom i njihovom ideologijom koja je puna diskriminaicje prema mnogim stvarima.

I za kraj sto je najgore niko nijedna partija ne raspravlja o zaostalom skolstvu i obrazovanju jer to je nisko na listi prioriteta svih partija, jer na obrazovanju se ne dobijaju izbori.
 U srbiji sela se gase i škole zatvaraju zbog nedostatka učenika
Pitanje obrazovanja u Srbiji niko ne raspravlja jer najcionalizam , mrznja, rascepi,  sirenje netrepeljivosti, za EU i protiv  je mnogo vaznije od obrazovanja dece i od ucenja buducih generacija.  Vecina Srpskog obrazovanaja je bazirana na bubanju napamet i mogu sa sigurnoscu da kazem da u Srbiji se moze primeniti ona cuvena Sokratova misao "znam da ništa ne znam
Deca se trebaju  uciti da kriticki razmisljaju, da otvore svest, da koriste razumevanje i da razviju nacin razmisljanja o altenativnom resenju nekog problema.

Povrsni inspektori koji us nedovoljno kvalifikovani, koruptirani, neodgovorni trebaju da se smene. Takodje predavaci u skolama bi trebali da imaju odgovornost i znanje i sposobnost da urade ono sto je potrebno da iz skole izadju deca sa razvijenom svescu i o porodici, i o zivotu uopste koje ce pomoci i omoguciti deci da intelektualno i strucno  napreduju u buducnosti.
Dugogodišnja nebriga, nerad, neznanje, nesposobnost, nepotizam i korupcije, kako u osnovnoj tako i u srednjoj školi su doveli do katastrofe u obrazovanju u Srbiji.

Moja poruka politicarima je pozabavite se obrazovanjem, poljoprivredom,i vrednostima familije i imace te sve, netreba vam niko da vam kaze sta i kako da uradite. Odgovor i incijativu ce te naci u buducim generacijama koje ce znati stvarne vrednosti. 

No comments:

Post a Comment